ögonfransförlängning-naturlig-volym

Ögonfransförlängning

Ögonfransförlängningar blir alltmer vanligt och under de senaste åren har skönhetsmarknaden exploderat på många sätt. Fler har fått upp intresset för ögonfransar och många stilar och tekniker har utvecklats i och med framfarten. Ögonfransförlängningar är något vi tror alltid kommer finnas på marknaden och som ständigt är under utveckling.

Olika typer av ögonfransförlängningar

Allt fler väljer bort mascaran och satsar på en ögonfransförlängning som ger ett naturligt resultat eller fransar med mer volym. I huvudsak finns det fyra olika typer av ögonfransar som används på marknaden: fransar i syntet, silke, extra volymgivande fransar samt falskt eller äkta minkhår.

När ögonfransförlängningar väl kom var det syntetfransar man började med, och det är fortfarande det material som de flesta salonger väljer att använda i sina behandlingar. Syntetfransar har både bra hållbarhet och pris. Somliga salonger avråder dock från syntetiska fransar eftersom de är hårda och glansiga. Naturliga fransar har en halvmatt finish, vilket kan göra att syntetfransar kan se onaturligt ut.

Olika typer av fransar som passar unga såväl som äldre

Ögonfransförlängningar kan göras på alla, oavsett ålder. På dagens marknad går det att få ögonfransarna exakt som du vill, i den rätta längden, tjockleken och böjen som känns rätt för dig.

ögonfransförlängning-utbildning-volymfransar

Singelfransar och volymfransar

När du går utbildningen i ögonfransförlängning lär du dig skillnad på singelfransar och volymfransar. Dessa ger olika resultat och kan med fördel användas på olika utgångslägen för bästa effekt.

Singelfransar är den metod som först kom inom ögonfransförlängning. Resultatet blir motsvarande en mascaraeffekt med längre och tjockare fransar. Singelfransar innebär att man applicerar fransar en och en och ger ett naturligt resultat. Perfekt om du till vardags inte brukar sminka dig eller om du föredrar en naturlig look. Även om du har många längre fransar kan det ändå räcka med singelfransar för att få ett intensivt resultat.

Volymfransar är den senast tekniken inom ögonfransförlängning. Dessa kan också kallas för Russian Volume eller 3D-fransar. Volymfransar innebär att man applicerar ett helt knippe med flera fransar för att förlänga dem. Varje knippe består av 3-7 fransar. Med denna metod går det att få 200-800 fransar per öga istället för 60-100, vilket vi har naturligt.

Har du frågor om de ögonfransförlängningar vi erbjuder?

Hör gärna av dig till vår certifierade fransutbildare! Vi besvarar alla frågor gällande vår utbildning i ögonfransförlängningar.

Intresserad av att gå vår utbildning för att bli certifierad fransstylist? Se datum för våra kursstarter och boka utbildning.